Ryhmäkuva

Digitaalinen Kymenlaakso

Hankkeen kautta luodaan digikyvykkyyden jaottelua ja kuntalaiskyselyä koskien digituen tarvetta.

Osaavat

Osaavat kuntalaiset ovat kyvykkäitä perus sähköisen asioinnin kentässä. Kuitenkin lisäkoulutus on varmasti tarpeen ja tarve oman digilaitteiston perushuollossa ja -päivityksissä. Heistä on myös paljon apua vertaistuki ohjaajina, joille mahdollistetaan aina lyhyt peruskoulutus.

Harkitsijat

Harkitsijat osaavat sähköisessä asioinnissa perustoiminnot mutta jos sovellukset ovat viime käyttökerrasta hieman muuttuneet, tulee epävarma tunne ja halu tarkastaa toiminnon toimivuus digiavusteisen chatin tai messangerin välityksellä.

Aloittelevat

Aloittelevat digipalveluiden käyttäjät ovat heränneet sähköisen asioinnin tarjontaan ja vaateisiin mutta tekevät monta hoidettavaa toimintoa ensi kertaa sähköisesti. Täten he haluavat alkuun henkilökohtaista opastusta, jotta saavat varmuutta asioida sähköisesti.

Avustettavat

Avustettavat hoitavat asiointitilanteitaan aina henkilökohtainen tuen kanssa. Avustettavissa on kuntalaisia, jotka osaavat hyödyntää henkilökohtaista etäyhteyttä tietokoneelleen mutta myös täysin avustettavia, joiden puolesta asioidaan. Tähän joukkoon kuuluvat myös kuntalaiset, joilla ei ole omia päätelaitteita.

Jaa tämä artikkeli

Logo digituki Kymenlaakso
Projektipäällikkö (digituki -hanke)
Katariina Terävä
gsm. +358 44 554 9874
Logo Digitukiverkosto

Sosiaalinen media

Copyright Kymenlaakson liitto 2021. Oikeudet muutoksiin pidetään.