Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Osallistu digitaitokyselyyn

Osallistu digitaitokyselyyn syyskuun aikana ja voit voittaa älypuhelimen! Digitaidot ovat kaikille välttämätön kansalaistaito ja kyselyn avulla selvitämme kymenlaaksolaisten digitaitoja. Kyselyyn voi vastata syyskuun ajan esimerkiksi kirjastoissa. Sähköiseen versioon pääset ohessa olevasta linkistä. 

Siirry kyselyyn tästä.

Digiopastusta ikäihmisille

Kymenlaakson Geronet-tutorit avaavat 1.6. lähtien puhelinpalvelun, josta ikäihmiset saavat vertaisapua digiasiointiin.

Puhelinpalvelu palvelee:
ma-to, klo 10-15
puh. 044 5523 141

Geronet tutorit tavoittaa myös sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Viestinnän vuorovaikutuksellisuus

Työyhteisön sisäisen ja organisaatioiden välisen viestinnän vuorovaikutustaidot olivat tapetilla 12.5. Digituki-hankkeen Kymenlaakson maakunnan yhteisessä työpajassa. Haasteena sanallisen ja sanattoman viestinnän taidot, viestin kohdentaminen oikeaan kanavaan ja ennen kaikkea empatiataidot viestinsaajaa kohtaan.
Ihminen ihmiselle – digitaalisin keinoin.

Kouluttajana: Miia Karttunen, XAMK

Digituki Kymenlaakson hankkeen onnistuneet aloitukset

Kymenlaakson liiton koordinoiman digituki hankkeen aloitustapahtumat Kouvolassa ja Kotkassa tammikuun lopussa olivat onnistuneita tapahtumia. Paikalla hankkeen avauksissa oli digituen toimijoita koulutuslaitoksista pankkitoimijoihin ja verottajaan. Keskustelu oli vilkasta ja aitoa vuorovaikutusta alkoi tapahtumaan.

Digituki

Terminä digituki saattaa johtaa harhaan ja aiheesta keskusteltiin vahvasti hankkeen aloituksissa. Nyt termi saattaa johtaa mielikuvaan teknisestä avusta. Käytännön kielessä digiopastus tai -apu on varmasti kuvaavampi termi. Digituki voi olla etä- tai lähtitukea ja myös koulutusta.

Lisätietoja

Hankkeen projektipäällikkö Katarina Terävä p. 044-5449874 kertoo hankkeesta mielellään lisää.

Lisää artikkeleita...

  • 1
  • 2

Yhteystiedot

Projektipäällikkö (digituki -hanke)
Katariina Terävä
gsm. +358 44 554 9874

Muualla verkossa

Saavutettavuus