Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Joulukalenteri Kuvat 1

Digitumpelot-joulukalenteri: Luukku 1

Kuusivuotias Pinja istui risti-istunnassa olohuoneen paksulla valkoisella matolla katselemassa kuinka lumihiutaleet leijailivat hitaasti maahan ikkunoiden ulkopuolella. Hän oli syvissä mietteissä ja kovassa käytössä ollut viulu lepäsi hänen sylissään, kun hänen äitinsä Tiina käveli huoneeseen tarjotin täynnä uunituoreita joulutorttuja.
    ”Mitä mietit?” Tiina kysyi laskiessaan tarjottimen pöydälle.
    ”Joulukonsertti lähestyy ja enkä löydä mitään kivaa kappaletta kirjastani! Olen soittanut ne kaikki jo!” Pinja vaikeroi epätoivoisesti. Hän nousi ylös matolta viulunsa kanssa ja nappasi nopein sormin yhden tortuista.
    Tiina katseli torttua suuhunsa tunkevaa tytärtään mietteliäänä ja hymy levisi hitaasti hänen kasvoilleen. ”Entä jos katsoisit kappaleita netistä? Olen kuullut, että sieltä löytyy sointuja ja vinkkejä miten kappaleita soitetaan”, hän ehdotti ja Pinjan silmät syttyivät. ”
    ”Kiitos äiti!” Pinja hihkaisi halaten viimeisillään raskaana olevaa äitiään ja tahrien samalla tämän paidan luumuhilloon. Ennen kuin Tiina ehti sanoa mitään, Pinja oli jo syöksynyt veljensä Leon huoneeseen, jossa perheen tietokone oli sillä hetkellä. Veli oli onneksi juuri pelaamassa jääkiekkoa, joten kone oli vapaana.
    Pinja oli nuoresta iästään huolimatta jo aikamoinen diginatiivi ja niinpä hän löysi sujuvasti erilaisia nettisivuja ja videoita. Ja kun Tiina tuli jonkin ajan päästä kurkistamaan mitä oli tekeillä, Pinja soitti erään videon tahtiin joululauluja, joiden soinnut hän oli löytänyt netistä.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö (digituki -hanke)
Katariina Terävä
gsm. +358 44 554 9874

Muualla verkossa