Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Joulukalenteri Kuvat 2

Digitumpelot-joulukalenteri: Luukku 2

Antero oli juuri saanut joululomapäivänsä selvitettyä, joten oli aika soittaa Virvelle. He olivat tavanneet Virven kanssa tänä vuonna yhteisten tuttujen kanssa ja suhde oli edennyt niin hyvin, että yhteisestä joulusta oli sovittu. Antero aikoikin matkustaa joulua viettämään Virven luokse Lappeenrantaan. Hänen autonsa oli valitettavasti huollossa, joten matkustusvälineeksi oli valikoitunut juna. Anteron täytyisi muutenkin hoitaa asioita Kouvolassa, joten hän saisi samalla hypättyä siellä junaan päivän päätteeksi.
    Antero valitsi puhelimestaan Virven numeron ja odotteli, että nainen vastaisi.
    ”Hei, sain juuri lomapäivät sovittua”, hän kertoi innoissaan, kun Virve oli tervehtinyt häntä iloisesti, ”voisin siis ottaa junan sinne heti 18. päivä. Sopiiko se?”
    ”Se sopii loistavasti! Olen todella innoissani!”
    ”Nyt pitäisi vain varata ne junaliput”, Antero pohti, ”ajattelin, että olisi hyvä ostaa ne ennakkoon netistä, mutta en ole tehnyt niin ennen. Olisitko osannut auttaa?”
    ”Tietenkin. Sinun pitää mennä VR:n nettisivuille. Saat heti etusivulta valittua matkan. Kirjoitat sinne vain lähtöpaikan sekä päätepisteen ja päivämäärän kellonaikoineen. Sen jälkeen saat valittua istumapaikan tai sitten kone valitsee sinulle paikan automaattisesti. Tämän jälkeen voit vahvistaa tilauksen ja maksaa lippusi.”
    Antero kuunteli ohjeita seuraten niitä samalla koneellaan.
    ”Onnistuuko?”
    ”Onnistui! Sain juuri vahvistuksen sähköpostiini. Matka varattu!” Antero julisti innoissaan ja ylpeänä.
    ”Loistavaa! En malta odottaa!” Virve hihkaisi, ”odota vain kun näet joulupaidat, jotka ostin meille!”

Yhteystiedot

Projektipäällikkö (digituki -hanke)
Katariina Terävä
gsm. +358 44 554 9874

Muualla verkossa