Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Joulukalenteri Kuvat 5

Digitumpelot-joulukalenteri: Luukku 5

Leoa jännitti. Oli kauden viimeinen jääkiekkopeli ennen joulua ja peliaika hupeni kovaa vauhtia tilanteen ollessa tasan, 2-2. Leo vilkaisi ensin kelloa, jossa oli jäljellä enää reilu minuutti, ennen kuin käänsi katseensa katsomoon, jossa hänen Joni-isänsä istui. Isän huomatessa poikansa katseen, hän nosti molemmat peukkunsa pystyyn ja hymyili. Leo nyökkäsi päättäväisesti isälleen ja antoi katseensa palata jäälle, jossa pelaajat asettuivat paikoilleen aikalisän päätyttyä.
    Kiekko pudotettiin jäälle ja pelaajat syöksähtelivät eteenpäin. Leon joukkuetoveri kuljetti kiekkoa kovaa vauhtia maalia kohti ja Leo viiletti edelle, jotta voisi ottaa kiekon vastaan. Hänen sykkeensä kohosi entisestään, kun vastustaja uhkasi ryövätä kiekon, mutta hänen ystävänsä onnistui kuin onnistuikin syöttämään sen kohti Leoa.

    ”Hyvä Leo!” Joni huusi katsomosta, kun Leo sai kiekon kiinni ja läimäisi sen maalia kohti.
Joukkueen kannattajat hyppäsivät katsomossa seisomaan, kun kiekko iskeytyi verkkoon juuri peliajan päättyessä. Joukkuetoverit rynnivät Leon luokse onnitellen ja hurraten, eikä Leo voinut olla hymyilemättä ja tuntematta oikeaa hurmosta.
    ”LEO! LEO! LEO!” Joni yllytti katsomoa ja pian yleisö sekä joukkue huusivat sankarin nimeä.
    ”Hyvää joulua joukkueelle”, Leo virnisti saaden ystävänsä nauramaan.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö (digituki -hanke)
Katariina Terävä
gsm. +358 44 554 9874

Muualla verkossa