Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Joulukalenteri Kuvat 8

Digitumpelot-joulukalenteri: Luukku 8

Arja oli esittänyt lapsenlapselleen Santulle toivomuksen, josko tämä voisi viedä häntä kylälle katsomaan jouluvaloja. Hän oli kuullut, että sinne oli viritelty kaikenlaisia valoja, joista paras voittaisi.
     Santtu tuli hakemaan Arjaa illan pimettyä ja yhdessä he lähtivät etsimään mahdollisimman prameita valoja. He ihastelivat kuinka erilaisia ideoita ihmiset olivat saaneet. Toiset olivat menneet hyvin klassisella tyylillä valaisten pihojen puita ja aitoja valkoisin valoin. Saattoipa pihoilla näkyä perinteisiä valoporojakin. Toiset olivat kuitenkin päättäneet revitellä kunnolla virittäen pihoilleen eri värisiä valoja, jotka kiipesivät pitkin savupiippuja. Näkivätpä he yhden punaisin valoin koristellun polkupyöränkin. Santtu ja Arja eivät osanneet päättää, mitkä olivat hienoimmat, sillä he pitivät kaikenlaisista tyyleistä.
    ”Meidänkin pitäisi joskus laittaa pihalle kunnolla valoja”, Arja totesi, kun he matkasivat kotia kohti, ”ikinä ei tunnu olevan aikaa eikä meidän kannata Markun kanssa kiipeillä katolle poroja laittelemaan.”
    ”Sepäs se”, Santtu vastasi hymyillen kuitenkin salaperäisesti, ”kenties teidän pitää pyytää tonttuja avuksi.”
    Arja nauroi vitsille, mutta nauru vaihtui yllätykseen, kun he kääntyivät kotipihaan. Markku seisoi pihalla kädet levällään nauraen, kun Arja tuijotti jouluvaloja, jotka oli kiinnitetty puihin, pihan aitaan ja katon reunalle. Ja olipa katolla se valoporokin.
    ”Tontut kävivät”, Markku nauroi, ”hyvää joulua!”

Yhteystiedot

Projektipäällikkö (digituki -hanke)
Katariina Terävä
gsm. +358 44 554 9874

Muualla verkossa