Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Joulukalenteri Kuvat 11

Digitumpelot-joulukalenteri: Luukku 11

Markku oli perinteiden ystävä ja vakaasti sitä mieltä, että joulukuusta ei ostettu. Se haettiin itse metsästä (laillisesti tietenkin omasta metsästä). Markku oli jo kesällä silmäillyt erästä tiettyä yksilöä ja nyt hän matkasi päivän hämärtyessä lumihangessa metsässä tämän yksilön luo.
     Markku pysähtyi oikean kuusen eteen kädet vyötäisillään ja nyökkäsi. Kuusi oli täydellinen. Se oli juuri sopivan korkoinen, jotta se mahtuisi seisomaan suorassa tähti huipussaan. Kuusi oli tuuhea ja juuri oikeanlainen vihreä. Runko oli suora.
     Markku nappasi sahan käteensä ja alkoi työhön. Hän halusi tehdä tämän yksin, vaikka Santtu oli tarjoutunut mukaan. Jonain päivänä hän kyllä opettaisi lapsenlapsensa hakemaan kuusta, mutta hänen ollessaan vielä hyväkuntoinen hän tekisi sen itse. Se oli hänen jokavuotinen rituaalinsa. Vain hän ja kuuset.
     Kuusi kaatui kauniisti ja Markku lähti kiskomaan sitä perässään autolle. Tässä hän saattaisi pian kelpuuttaa Santun avun, sillä kuusen saaminen autoon yksin ei ollut helppoa. Markku oli kuitenkin kätevä käsistään ja pian hän istui autossa, joka täyttyi kuusen tuoksusta. Hän hymyili jo valmiiksi kuvitellessaan kuinka ihastunut Arja olisi kuuseen ja kuinka se koristeltaisiin koreaksi.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö (digituki -hanke)
Katariina Terävä
gsm. +358 44 554 9874

Muualla verkossa