Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito

Tietoa Digituki-hankkeesta

Digituki = digitaalisen viranomaisasioinnin, palvelun ja älylaitteen käytön tukea, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta käyttämään älylaitteita ja asioimaan itsenäisesti ja turvallisesti sekä ymmärtämään yleisiä digitaalisten palvelujen periaatteita.

  • Digitukea on monenlaista. Se voi olla lähitukea (esimerkiksi asiointipisteet, vertaistuki ja kotiin vietävä tuki), etätukea (esimerkiksi chat, puhelin- tai videotuki) ja koulutusta (esimerkiksi online-koulutukset, kansalaisopistot ja videot).
  • Laajamittaisen digituki -palveluverkoston kautta halutaan kohdata jokainen kymenlaaksolainen häntä sopivasti digiasioinnissa tukien. Eritoten hanke on suunnattu digisyrjäytymistä vastaan, on tavoitteena löytää kuntalaiset, jotka eivät ole vielä digituen tiedotuksen ja tarjonnan piirissä.
  • Kymenlaakso liitto hallinnoi digituki-hanketta. Tavoitteena on koota toimijaverkosto, jonka kautta kymenlaaksolainen saa kattavan viestinnän kautta tietoa digitukea tarjoavista toimijatahoista.
  • Alueellisen koordinoijan tehtävänä on alueen digituen tarpeen ja tarjonnan kartoittaminen, digituen verkoston kokoaminen, digituen saatavuuden ja tarjonnan kehittäminen yhdessä alueen eri toimijoiden kanssa, digituen tunnettavuuden kehittäminen ja aktiivinen viestintä alueen digituesta sitä tarvitseville.
  • Tuen tarjoajia on yksityisistä yrityksistä aina vertaistukiohjaajiin. Tarjontaa löytyy ja siksipä hanke haluaakin koota kaikki toimijat yhteisen sateenvarjon alle, jotta jokainen kuntalainen voi halutessaan saada tukea arjen ja asioinnin toimissaan.
  • Hankkeen ensimmäinen vuosi päättyy lokakuun lopussa 2020. Hankkeelle myönnettiin jatkoaika ajanjaksolle marraskuu 2020 – lokakuu 2021.

 

Lisätiedot: Katariina Terävä
Puhelin: 044 – 554 9874
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö (digituki -hanke)
Katariina Terävä
gsm. +358 44 554 9874

Muualla verkossa

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje